Európai Parlament felhívás a közös és versenyképes 3D nyomtatás stratégiára

A CECIMO, a gépgyártással foglalkozó európai cégek érdekképviselete jelentős lépéseket tett afelé, hogy az additív gyártás, 3d nyomtatás nagyobb szerepet kapjon a szervezetben tömörülő vállalatok körében. A szervezet az elmúlt héten Brüsszelben tartott konferenciát, ahol ipari, oktatási és politikai szereplőkkel, valamint szakértőkkel vizsgálta az európai additív gyártás „teljes körű, gyors, valamint költséghatékony“ térnyerésének lehetőségeit, miközben az „a legnagyobb értéket teremti a társadalom számára“

 

Az európai konferenciát Brüsszelben a parlamentben tartották, társ-házigazdája öt képviselő az Európai Parlament négy politikai csoportjából. Ezek Dario Tamburrano (EFDD), David Borrelli (EFDD), Reinhard Bütikofer (Greens / EFA), Eva Kaili (S & D) és Andrey Novakov (EPP).

Jean Camille Uring, a CECIMO elnöke a tőkebefektetésekkel kapcsolatban elmondta: – Az additív gyártás kielégítheti Európa éhségét az innovációra, valamint növelheti az ipari termelés hozzáadott értékét. Az additív gyártás viszonylag új technológiának számít, és a teljes potenciál kihasználásához további fejlesztésekre van szükség. Európának gyorsan kell cselekednie, hogy a globális versenyben az additív gyártás mainstream technológiává váljon, amely számos ágazatot kiszolgál.

A konferencia politikai mondanivalója egyértelmű volt. Reinhard Bütikofer, az Európai Parlament képviselője elmondta: – Európának nagy szüksége van egy új gazdasági dinamikára. Az additív gyártás nagy innovációs lehetőségek rejt magában. Fellendítheti a versenyképességet, valamint ezzel együtt jelentős előrelépést tehetünk az energiahatékonyság és az anyagfelhasználás területén.

A bejegyzés forrásai és konferenciáról továbbiak:

Cecimo hivatalos közleménye

European Parliament calls for common and competitive 3D printing strategy

magyar nyelvű közlemény

3DNyomtatáshoz szoftver