Megjelent a GstarCAD 2019

A DWG alapú tervező programoknál lassan már megszokhattuk és talán legtöbben el is várják, hogy jön az év vége és minden szoftver publikálja új verzióját. Jó szokás szerint először a nagy testvér, Autodesk Inc. teszi meg majd követik a többiek. A GstarCAD is, amely méltán lett az egyik vezető szoftver, az elmúlt napokban megjelentette legújabb angol nyelvű változatát és hamarosan a magyar verzió is kapható lesz.

Újdonságok

Program számos fejlesztést tartalmaz, amelynek egy része az AutoCAD újdonságai, mások a GstarCAD saját új funkciói. Néhány az változások közül:

  • GstarCAD csoportmunka eszköz – A GstarCAD Csoportmunka Eszköz egy olyan beépített kiegészítő, amelynek célja, hogy a CAD tervezők egyidejűleg együttműködjenek egy hivatkozott rajzfájllal, ellenőrizzék a rajzok módosításait és a közepes, nagy vagy összetett projekteket könnyedén és megbízhatóan kezeljék, csökkentve a kommunikációs akadályokat különböző iparágakban.
  • BIM támogatás (.IFC fájl import) – A GstarCAD 2019 támogatja az .IFC fájlformátum importálását. Az IFC (Industry Foundation Classes) népszerű formátum az építőiparban, amely a különböző szoftveralkalmazások közötti interoperabilitást biztosítja. A GstarCAD 2019-ben kétféle importálási lehetőség van, mint “Blokk definíció” és hamarosan “AEC objektum”-ként is importálható lesz.
  • Munkaterület testreszabás – Az új WORKSPACE parancs lehetővé teszi a munkaterületek létrehozását, módosítását és mentését. Testreszabhatja a szalagot vagy a klasszikus munkaterületet igényeinek megfelelően.
  • Ciklikus kiválasztás – Az új SELECTIONCYCLING paranccsal gyorsan kiválaszthatja az átfedésben lévő vagy egybeeső objektumokat az aktuális rajzban.
  • Blokk újradefiniálás – A blokk újradefiniálása lehetővé teszi a blokkpéldányok felülírását anélkül, hogy a blokknevet megváltoztatná, miközben megtartja az eredeti blokk pozícióját.
  • Helyesírás-ellenőrzés – Mostantól a Bszöveg támogatja a helyesírás-ellenőrzést. Ha rossz szót ír be, piros vonalat jelenít meg a szöveg alatt. Lecserélheti ezt bármire a javaslatok listából, vagy felveheti a saját szótárba.
  • Rejtett üzenetek beállításai – Ezzel a módszerrel megjeleníthet minden olyan párbeszédpanelt, amelyet úgy jelölt meg, hogy az ne jelenjen meg többé.
  • Biztonsági mentés fájlok – Az új MOVEBAK paranccsal megváltoztatja a biztonsági mentés (BAK) fájlok célmappáját. Miután megadta az elérési utat, a rajz BAK-fájljai minden mentési művelet után kerülnek a megadott helyre.
  • Elrendezés importálása munkalapként – A Lapkészlet kezelő segítségével további rajzelrendezéseket importálhat a lapkészletfájlba.
  • Nézet lépték – Az új VPSCALE parancs megjeleníti a kijelölt elrendezési aktuális nézetablakának valós léptékét a parancssorban.
  • stb…

Az újdonságokról folyamatosan publikálunk majd részleteket Facebook és Blog oldalunkon a következő napokban. Addig hadd ajánljuk az alábbi videót figyelmükbe:

Miért a GstarCAD

A GstarCAD-et eddigi is kiemelte többi program közül, hogy sebességben sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint konkurens termékek. Ez a rajz megnyitására, mozgatásra és frissítésére is igaz. Már az előző verzióban is gyorsabb volt, ez most csak jobb lett.

Az alábbi listákban a funkciók összehasonlítását lehet megtekinteni:

Ingyenes áttérés!

Hogy ne kelljen elgondolkodni a szoftver beszerzés időpontján, a forgalmazó ingyenes áttérési akciót hirdet. Akik a magyar verzió megjelenéséig megvásárolják a 2018-ast, azok ingyen juthatnak hozzá a 2019-es verzióhoz. Vásárolja meg a 2018-as verziót, használja szabadon és amikor megjelenik a 2019-es verzió, ingyen megkapja az áttérést.

Tovább a GstarCAD árlistához