Cadmatic 2016Q1

Január végén megjelent a Cadmatic 2016Q1 verziója. Az új szoftver verzió a szokásos hibajavításokon túl számos újdonságot tartalmaz. Ezekből a legfontosabbakat válogattuk össze:

Dokumentum revízó minden modulhoz (PD / PM / PI)

A rajzdokumentumok változás (revízió) követése már minden alkalmazáshoz rendelkezésre áll. A publikálást (Publish) követően a Cadmatic automatilusan felkínálja az újabb revíziót. Ekkor a tervező lehetőséget kap a szükséges revíziós mezők kitöltésére. A revíziós tábla természetesen az igényeknek megfelelően, egyszerűen testreszabható.

A publikált revíziók – mint rajzok – a projekt-adatbázisba kerülnek. Az elárolt revíziók a projekt folyamán összehasonlíthatóak, a különbségek megjeleníthetőek.

16Q1_01_REV_B

16Q1_01_REV_C

16Q1_01_REVBOX_ON_DWG

Project management

A projekt térbeli kiterjedését a project létrehozásakor az adminisztátor határozza meg. A felhasználók a saját modellterük (Design area) határait csak ezen a dobozon belül határozhatják meg. Így a modelltér határainak módosításakor elkerülhető a tévedésből meghatározott, a szükségesnél jóval nagyobb modelltér használata.

16Q1_02_PROJECTSPACE

PM felhasználói felület

A Query object ablak megjelenése teljesen megváltozott. A különböző típusú információk külön lapokon jeleníthetők meg. Az adatok lapokra vannak szervezve, az egyes sorokban található értékek kimásolhatóak. Az adminisztrátorok számára további hasznos újítás, hogy a sorokban, az értékek mellett az attribútum tag-ek is láthatóak.

16Q1_03_QUERY_OBJECT

PM direct Excel output

Az Excel sablonok a COS adatbázisba (Projekt vagy Library) menthetők, ott is módosíthatók.

16Q1_04_EXCEL

PM model import

Az új verzió lehetőséget biztosít IFC (Industy Foundation Class – BIM) fájlok beolvasására. Az IFC fájlban definiált attribútumok a Cadmatic COS attribútumaihoz hozzárendelhetők (pl. a Tekla “volume” attribútuma a Cadmatic “IFC_volume” attribútumához). A modell frissítésekor (modell update – ismételt import) az attribútum értékek és automatikusan frissülnek.16Q1_05_IFC_IMPORT