Cadmatic UserMeeting’16 Prága

Május 19-20. között került megrendezésre  a Cadmatic felhasználók találkozója Prágában. Mivel sok felhasználónk nem tudott eljönni, szeretnénk őket tájékoztatni a hírekről, aktualitásokról.

Új funkciók a Cadmatic-ban

A Cadmatic legutolsó verziói (2016Q1 / Q2) számos új funkciót tartalmaz.

A Cadmatic Diagram legjelentősebb újdonága a replikálhatóság, azaz most már a Cadmatic minden modulja támogatja a World Wide Engineering koncepcióját. Ebben a modulban is használható már a dokumentum-revízió kezelés is. A készülékek csatlakozási pontjainak (node) kezeléshez is új eszköztár áll a felhasználók rendelkezésére.

2016-06-02_110731

A Plant Modeler egyik legszembetűnőbb újdonsága az új Query Object Tool, melyben a kívánt sorok egyszerűen kiválaszthatóak, tartalmuk egyszerűen másolható. A Document revision (dokumentum revízió kezelés) a “kiadott” rajzokat az adatbázisba menti, melyek a későbbiekben egyszerűen összehasonlíthatóak. A Measure (mérés) és Probe (próba) parancsok a mezők kitöltésekor a gyorsan képesek adatokat (pl. vastagság) felvenni a modellből.  Szintén újdonság, hogy a listák – igény szerint – akár közvetlenül Excel fájlba írhatók, akár táblánként külön munkalapokra. Szintén jelentős újdonság a direkt ifc export / import. Ez gyors és hatékony kommunikációs eszköz a Cadmatic és más 3D építészeti és épületgépészeti szoftverek között.

Jövőbeni fejlesztések

Az új verziók kiadásának ütemezése megváltozik. Az évi négy új verzió helyett csak évi három kiadás lesz.

A következő verzió (2016T3) legnagyobb újdonsága a találkozón bemutatott új megjelenítő motor. Ez nem csak sokkal szebb, részletgazdagabb megjelenítést biztosít, hanem a felhasználói felület és a kezelhetőség továbbfejlesztéséhez is új utat nyit.

_MG_5045_cr

A teljesség igénye nélkül az alábbi újdonságok várhatóak a közeljövőben:

  • Diagram – 3D model integráció továbbfejlesztése (konzisztencia ellenőrzés)
  • Automatikus címkézés és dokumentum publikálás
  • Helyi (felhasználói) koordináta rendszerek használata (helyi origó és elforgatás)

Felhasználói bemutatók

Néhány Cadmatic felhasználó is bemutatót tartott, ahol röviden ismertették a cégük tevékenységét, és azt, hogy mindennapi munkájukba hogy épült be a Cadmatic, mint tervező eszköz. Ezek a cégek:

  • 3J Yachting, Olaszország – Superyacht tervezés
  •  STC Power, Olaszország – Fővállalkozás : Energetika, erőművek
  • SCA Obbola, Svédország – Papírgyár

A megrendezett modell – versenyben a Cooptech Kft jutalomban részesült.  A felhasználói bemutatókról olvashattok a Facebook oldalon.

És amit nem tudunk szavakban leírni (füst és sör) …

A konferencián megfáradt hallgatóságnak lehetősége volt a kikapcsolódásra is. Közös vacsorára került sor a Strahovi kolostor -ban található sörözőben. Természetesen  volt lehetőség a cseh specialitások (sör, knédli, stb.) kipróbálására. Kultúrprogramkén egy középkori játék(?)  került bemutatásra – melynek eredményeként a tisztelt publikumot az előadók szó szerint kifüstölték a sörözőből…

_MG_5308

_MG_5331

_MG_5355