DataCAD

DataCAD Licensz deaktiválás

A DataCAD a 14-es verziótól szoftver alapú védelemmel lett ellátva a program. Minden megvásárolt DataCAD licensz egyszerre csak egy számítógépen aktiválható. Ez a fajta szoftver védelem aktív internet kapcsolatot igényel a licensz ellenőrzéséhez és aktiválásához. Amint a DataCAD licensz szerver érvényesíti az Ön azonosítóját és jelszavát, a DataCAD aktiválódni fog a számítógépén és használatra készen áll.

DataCAD 17

Előfordulhat, hogy másik gépen kell dolgoznia a DataCAD-del, pl. az irodai számítógépén aktiválta a programot, de otthon is dolgoznia kellene a laptopján. Megteheti, de ehhez át kell „vinnie” a licenszét az egyik számítógépről a másikra úgy, hogy először deaktiválja az irodai gépén lévő DataCAD programot, majd aktiválja a laptopján. Ez egy pár másodperces művelet, néhány kattintás és aktív internetkapcsolat kell csak hozzá.

Ha elfelejti deaktiválni pl. a munkahelyi gépen lévő DataCAD-et és csak otthon veszi észre, esetleg elromlik a számítógépe/merevlemeze és újat kell vennie, emiatt nem tudta deaktiválni, keressen minket, pár percen belül deaktiváljuk és már dolgozhat is az új gépen, vagy a következő módon saját maga is megteheti:

Az Ügyfélszolgálati portálon online kezelheti a DataCAD licenszeit. Bejelentkezhet a felhasználói azonosítójával és jelszavával amit a vásárláskor kapott. Írja be a böngészője címsorába, vagy kattintson a következő linkre: https://secure.softwarekey.com/solo/customers/ A következő képet fogja látni:

01

Miután bejelentkezett az Ügyfél lapot fogja látni ahol kiválaszthatja ahol kiválaszthatja a licenszeit és aktivációit (Licenses & Activations).

02

Miután kiválasztotta a Licenses & Activations menüpontot, láthatja a megvásárolt licenszek listáját és kiválaszthatja bármelyiket.

03

Ezután a kiválasztott licensz adatait láthatja. Itt kiválaszthatja az adott licensz kezelése opciót (Manage Installations).

04

Ezen az oldalon távolról deaktiválhatja az adott licenszt, ha elfelejtette mielőtt elindult otthonról.

05

A telepítési azonosító (Installation ID) egyedi minden számítógépen amin aktiválta. Kattintson a piros ’x’ gombra a deaktiváláshoz. Egy felugró ablakban kell megerősítenie a választást.

06

Kattintson az OK gombra a deaktiválás megerősítéséhez. Most már aktiválhatja ezt a licenszt egy másik számítógépen.

 

 

One thought on “DataCAD Licensz deaktiválás

Comments are closed.