Tervező programok

Általános tervező programok

GstarCAD tervező program

Általános tervező programok nem egy cél területre készülnek el, hanem minden tervezési fordulathoz használhatók. Talán legismertebb az AutoCAD szoftver, amelynek számos konkurenciája készült, én a legjobb alternatívának a GstarCAD rendszert tartom.

Legtöbb általános tervező programot 2D-s rajzolásra használják (elektronikus rajztábla), de általában rendelkeznek 3D-s funkciókkal is.

Építészeti tervező programok

Citinvest referencia kép

Az építészeti tervező programok már rendelkeznek olyan funkciókkal, amely építészeti célra használnak, mint fal parancs, nyílászáró funkció, tető szerkesztő eljárás. Legtöbb rendszer térbeli modellezést is támogat, de egy pár évvel ezelőtti felmérésből kiderült, hogy az építészek általában rajz készítésre használják a tervező programokat.

 

 

Cégem több rendszert is képvisel, amelyek különböző célokat szolgálnak. Legrégebb óta a DataCAD rendszer van a kínálatunkban, amely ár/teljesítmény viszonylatban emelkedik ki 2D és 3D-s funkciókkal. Hasonló jellegű a Spirit rendszer, amely német piacon nagyon ismert. AutoCAD és AutoCAD klón felhasználóknak ajánljuk a CADprofi Architectural-t, amely rajz szerkesztésben ad támogatásban. És rövidesen jön az igazi meglepetés….

Lakberendezési programok

A lakberendező Intericad referenciaprogramok nem az építészeti lakberendező programok része, hanem egy önálló ág a tervező programok között. Nem az épület modellezése, az épület szerkezet építés áll a középpontban, hanem az enteriör kialakítása, megmutatása.  Több rész területet különböztetünk meg a berendezendő helyiségek alapján:

 

  • Lakóterek, és hálók tervezését támogató rendszerek
  • Irodák, kereskedelmi terek megjelenítése
  • Fürdő,  szaniter helyiségek berendezése
  • Konyhabútor és környezetének tervezése
  • Általános terek, fentieket együttesen támogató szoftverek

Fentiek között találhatók tervezőknek készült profi tervező rendszert, illetve boltok, bemutató termek számára készült célprogramot is.

Cégem a belső építészeknek az InteriCAD T6-ot, lakberendezőknek, általános szalonoknak az InteriCAD Lite-ot, a konyhabútor stúdióknak és lapszabászati cégeknek a KD Max-ot ajánlja. A fürdőszoba szalonok és burkolat árusítok a Ceramic King-et tudják jól használni. Az iScan pedig minden olyan helyen ajánlott, ahol egyszerű és gyors eszközökkel kell megmutatni az anyagminták közötti variációkat.

Statikai programok

Sokan jobban ismerik a szerkezettervezőket, mint statikus, így én is ezen néven foglalom össze a programokat.

  • A végeselem rendszer a leggyakoribb rendszer, amit a statikusok a szerkezetek méretezésére használnak. A német nyelvű piac vezető rendszere a Dlubal, amely már itthon is elérhető.
  • A szerkezetet meg is kell rajzolni, így kaphatók vasbeton, acélszerkezet szerkesztő, rajzoló rendszerek.
  • Az alapozást, földművek tervezését támogató szoftverek egy külön terület, erre a végeselem rendszerek nem jól használhatók. Ilyen a DC-software méretező és szerkesztő program.
  • Speciális műtárgyak tervezését támogató célrendszerek, mint híd tervező szoftverek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük