InteriCAD Lite 2.0

InteriCAD Lite újdonságai #3 – Konyhabútor

Az InteriCAD Lite 2.0 újdonságai közül harmadik alkalommal a konyhabútor tervezőt mutatjuk be.

Akik ismerik az InteriCAD  KDMax szoftverét, azoknak legkönnyebben úgy lehet elmondani, hogy a Lite 2.0 tartalmazza a KD Max konyhabútor tervező főbb szolgáltatásait.

Ezidáig, ha konyhabútort szerettünk volna készíteni az InteriCAD Lite-ban, akkor vagy egy előre elkészített sablon konyhabútort használhattunk, ami ha szerencsénk volt hasonlított arra amire szükségünk volt, vagy az additional library konyha elemeit használhattuk, de itt hiányoztak azok az automatizmusok, amik a KDMax kiváltságai voltak.

konyha08Az új InteriCAD Lite 2.0 készítésénél a fejlesztők figyelembe vették a felhasználók visszajelzéseit, és beépítették a KDMax konyhabútor készítő funkcióinak egy lakberendező, belsőépítész munkájához szükséges legfontosabb tulajdonságait.

Az InteriCAD Lite 2.0-ban külön legördülő menüben találhatók a konyhabútor készítés parancsai.  Innen érhetjük el az összes kapcsolódó funkciót. Megnyithatjuk a konyhabútor elemtárat, létrehozhatunk,- módosíthatunk elemeket, beállíthatjuk az alapértékeket, kigyűjtést készíthetünk a beillesztett elemekről.

Konyha elemtár

Itt találjuk az összes alapelemünk, melyekből a megfelelőt kiválasztva el is kezdhetjük a konyhabútorunk összeállítását. Itt Külön gyűjtőkategóriákban találjuk az alsó,- felső,- álló elemeket, azok variánsait, a dekorációs,- kitöltő paneleket, mosogatókat, elektromos készülékeket (elszívó, hűtő, tűzhely, sütő, stb.). A megfelelő elemet kiválasztva a pontos mérete megadható a kapcsolódó párbeszédablakban, így pontosan olyan konyhabútort tudunk létrehozni amilyenre valóban szükségünk van.

konyha01 konyha02

A program elhelyezéskor valós időben mutatja a beillesztendő elem pozícióját a falaktól és a kapcsolódó bútortól. Elhelyezés után a program automatikusan kijelzi az adott falsíkon lévő összes bútor elem méretét és a falaktól való távolságuk, megkönnyítve ezzel a pontos tájékozódást. Ezek a méretezések bármikor ki/be kapcsolhatók, szükség szerint.

Munkalapok, lábazatok

Miután felépítettük a konyhabútort a kiválasztott elemekből, néhány kattintással automatikusan elkészíthetjük a munkalapokat, lábazatokat, a felső elemeken lévő záróléceket párkányokat. A munkalapok,- vízvetők,- ajtólapok,- lábazatok stílusát, formáját minden kis apró részletre kiterjedően beállíthatjuk és ezeket a beállításokat stílusként elmentve, legközelebb egy kattintással tudjuk alkalmazni a felépített konyhánkra.

konyha03  konyha04  konyha05

Kiegészítők

A felépített konyhabútorba egyszerűen elhelyezhetünk mosogatót, gáz,- villanytűzhelyt, a program automatikusan kivágja a helyét a munkalapban. További elemekkel is gazdagíthatjuk konyhánk, mint pl. elszívók, csaptelepek, mikrohullámú sütők, díszítők, hűtőszekrények, stb. Ha olyan elemre van szükségünk ami nem található a programban, az import funkcióval behozhatjuk a rajzba és elmenthetjük az saját elemtárba a későbbi használathoz.

konyha06 konyha07

Kimenetek, kigyűjtés készítés

Az InteriCAD Lite-nak igazából a látvány megjelenítés a feladata, de az új verzióban bekerült egy DXF export opció is, így ha szükséges, a kívánt nézetbe beállva kiadhatjuk a rajzot DXF formátumba, melyen a kedvenc CAD programunkban (pl. GstarCAD) tovább tudunk dolgozni. A konyhabútor készítő tudástárában még ott van a kigyűjtés készítő rész, mellyel tételes listát kapunk konyhabútorunk összetevőiről. Az elkészült kigyűjtést elmenthetjük .TXT vagy .XLS formátumba is.

konyha10   konyha09

Ebben a leírásban csak a legfőbb funkciókra tértünk ki, ezen kívül számos egyéb hasznos funkció segíti a konyhabútorok pontos felépítését és utólagos módosítását.

További cikkek az újdonságokról:  Burkolat tervezés  ; Szerkesztési funkciók ; Megjelenítés


 

3 thoughts on “InteriCAD Lite újdonságai #3 – Konyhabútor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük