InteriCAD Lite 2.0

InteriCAD Lite 2.0 újdonságai #1 – Burkolat

Az InterCAD Lite 2.0 számos új funkcióval gazdagodott. Ezek közül néhányat bővebben is bemutatunk, nem csak a felsorolás erejéig.

Burkolat tervező

Az egyik nagy újdonság Ceramic King-ben már megismert burkolattervező modul beemelése a szolgáltatások közé. Eddig csak a burkolat fotóját tudtuk elhelyezni a kívánt felületre és azt méretezgetve megközelíteni a valós elrendezést. Mostantól ez már csak rossz emlék marad. Az új burkolattervező modullal könnyedén felvehetjük az adatbázisba a saját burkolatunkat. Csak az előképét kell letölteni, pl. a burkolat forgalmazó/gyártó honlapjáról és néhány alapérték (méret, ár, db/doboz, szín, gyártó, típus, stb) megadása után már használhatjuk is. Egyszerűen beállítható, hogy egy adott burkolat véletlenszerűen kerüljön elrendezésre, elkerülve ezzel a nem kívánt minta ismétlődéseket pl. márvány erezetű lapoknál. A felhasznált burkolatokról a munka végén kigyűjtés készíthető.

Véletlenszerű kiosztás 

Számos előre kialakított burkolási terv közül választhatunk, ezeket saját burkolatunkkal módosíthatjuk, elmenthetjük a későbbi újra felhasználás érdekében, de bármilyen egyedi burkolat tervet is készíthetünk, akár darabonként más-más csempét, padlólapot használva. tilesplan2

Beállíthatjuk a fuga vastagságát, színét, sőt a valósághű megjelenítés érdekében a 3D vágás funkcióval letörhetjük a csempék széleit is egy általunk megadott értékkel. Az elkészült terven alaprajzi nézetben a normál méretezés/feliratozás funkció mellett a kiválasztott burkolatra kattintva kiíratható a burkolathoz tartozó információ is.

3dcsempe  

Bekerült még ezzel a modullal egy modellező rész is az InteriCAD Lite 2.0-ba, mellyel bármilyen síkra rajzolható felületet létrehozhatunk ami visszatérve a 3D-be, automatikusan 3D-s objektummá alakul az általunk megadott vastagsági értékkel. Ezzel akár pultot, polc-szerkezetet, válaszfalat íves áttöréssel, stb. is létre tudunk hozni. A felhasználási területének csak képzeletünk szab határt. Ráadásul ugyanúgy szerkeszthető utólag, mint bármilyen InteriCAD-es bútor, a külméretei szabadon változtathatók a megszokott módon.

  

Számos olyan burkolat létezik, ahol a mintázat szabálytalan formájú. Ezeket más programokkal nehezen, vagy egyáltalán nem lehet korrekt módon kiosztani. Az InteriCAD Lite 2.0 burkolattervező moduljával ez nem probléma. Vegyük pl. a képen látható burkolatot. Sötét hátteret raktunk hozzá, így látható, hogy ahol a ‘fogazat’ van ott a képen fehér színű kitöltés. Ha egymás mellé rakjuk a kép kockákat a fogazat nem illeszkedik egymásba, nem lesz korrekt a kapcsolat. Viszont itt lehetőségünk van a burkolatot körbemutatva létrehozni egy határvonalat, majd ezt hozzárendelve a burkolathoz, megszüntetni a fogazatok közötti réseket.

irregular 

A modul még számtalan izgalmas megoldást kínál a program használóinak, hogy minél valósághűbben tudják megmutatni elképzeléseiket ügyfeleik számára.

További cikkek az újdonságokról:  Szerkesztési funkciók ; Konyhabútor tervezés ; Megjelenítés


 

3 thoughts on “InteriCAD Lite 2.0 újdonságai #1 – Burkolat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük