InteriCAD Lite 2.0

InteriCAD Lite 2.0 újdonságai #2 – Szerkesztés

Az InteriCAD Lite új verziójába számos szerkesztési funkció került be, így már sokkal egyszerűbben lehet a helyiséget kezelni.

Helyiségek vázlatos létrehozása

Ezzel az új eszközzel szabadkézzel, vázlatosan rajzolhatja meg a helyiségeket, az InteriCAD teszi a ferde vonalat egyenessé, majd a végezetül egy ablakban belállíthatja a falszakaszok valós méreteit. Ezzel a funkcióval nagyon gyorsan és pontosan hozhat létre alaprajzot.

falvazlat1  falvazlat2

Eltolás

valaszfalEzzel a funkcióval egy másolatot kaphat a falról (vagy más objektumról) a megadott távolságra, így gyorsan duplikálhatja a falakat és létrehozhatja az alaprajzot.

Válaszfal

A funkció segítségével könnyedén lehet létrehozni különböző típusú válaszfalakat, pultokat, térelválasztókat.

gerendaMennyezeti gerenda

Az új funkció segítségével nagyon egyszerűen, hozhat létre mennyezeti gerendákat már alaprajzi nézetben.

Ferde mennyezet + tetőablak

Mostantól a megadott paraméterekkel létrehozható ferde tető mennyezet a tetőtéri lakáshoz. Azt is megadhatja, hogy a teljes fal hosszában tartson, vagy sem. Az oldalai automatikusan lezáródnak.

Tetőablakokat helyezhet el közvetlenül a ferde tető mennyezetbe a megadható paraméterek segítségével.

slope_ceiling  slope_ceiling_window2

Mikor szükséges az InteriCAD T6?

Továbbra sem alkalmas a Lite verzió kültéri látványképek készítésére, ilyen komplex tervekhez továbbra is az InteriCAD T6-ot ajánljuk.

A Lite-ban nincs rajzoló program, csak nézeti rajzokat tudunk készíteni és azokat DXF formába kimenteni. Ha a Lite 2.0 nézeti rajzainál részletesebbre van szükség, akkor a T6 a megoldás, vagy egy olcsóbb rajzoló program, mint pl. a GstarCAD.

A Lite továbbra is egy szintet/emeletet tud kezelni. Természetesen bizonyos kreativitással ez a határ feloldható, de szinteltolásos, vagy egy légterű épületek lakberendezésére továbbra is a T6-ot ajánljuk.

A Lite-al bizonyos berendezések és pódiumok lemodellezhetők, de nem erre szolgál a rendszer. Bútorok tervezését vagy a T6 AutoCAD-es modellezésében kell elvégezni, vagy egy külső programban. Mi elsősorban a SketchUp-ot ajánljuk, hiszen kitűnő kezelőfelülete van és utána a beimportált elem lementhető a saját könyvtárba.

További cikkek az újdonságokról:  Burkolat tervezés ; Konyhabútor tervezés  ; Megjelenítés

InteriCAD főoldal  ;  Videó az újdonságokról


 

3 thoughts on “InteriCAD Lite 2.0 újdonságai #2 – Szerkesztés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük